Lammasreseptit


Käytämme lampaan/karitsan lihaa lähes jokaviikkoisessa ruuanlaitossa ja se sopii erittäin hyvin lähes mihin tahansa perusruokaan ja sitten löytyvät myös hieman erikoisemmat, joissa liha pääsee todella oikeuksiinsa.

Tältä sivulta löydätte perheemme suosikkeja.

Karitsa/lammaslihapullat

  • 1 kg Larilan karitsan- tai lampaanjauhelihaa
  • 3 munaa
  • 1 kermaviili
  • 1 dl maustekorppujauhoa
  • 0,5 dl korppujauhoa
  • 2 pientä sipulia hienonnettuna
  • 2 tl valkosipulimurskaa
  • 1 rkl valkosipulijauhetta
  • 1,5 rkl grillimaustetta

Pyörittele haluamasi kokoisia pullia taikinasta ja paista n. 175 C 30-45 min, tai kunnes kypsiä. Pullat voi myös paistaa pannulla.

Taikinan sekaan voi myös hienontaa esim. jalopenoja tai chiliä, jos kaipaa tulisuutta.

Karitsa/lammaspihvit

  • 0,5 kg Larilan karitsan- tai lampaanjauhelihaa
  • 2 hienonnettua ja kuullotettua sipulia
  • 2 dl kermaa
  • 1 dl maustekorppujauhoa
  • 6 valkosipulinkynttä
  • 2 munaa
  • lihaliemikuutio rikottuna
  • 1 tl mustapippuria
  • 2 tl valkosipulinen yrttimauste

Kuullota sipulit voissa pannulla. Murskaa lihaliemikuutio sekaan ihan pieneksi. Lisää kerma. Sekoita muut ainekset kulhossa ja lisää jäähtynyt kerma-sipuliseos taikinaan. Muotoile pihveiksi ja paista voissa pannulla, kunnes ovat kypsiä.

Ylikypsä karitsan/lampaan nyhtöviulu

  • 1 Larilan karitsan/lampaanviulu

Marinadi:

  • 12 murskattua valkosipulinkynttä
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 tl hunajaa
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • 1 dl kaupan marinointikastiketta
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl dijon-sinappia
  • 1 rkl grillimaustetta

Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään tasaiseksi kastikkeeksi. Ota viulu ja voitele se kauttaaltaan marinadilla. Laita pussiin ilmatiiviisti ja anna marinoitua vähintään 1 vrk jääkaapissa. Laita viulu kastikkeineen paistopussiin, sulje se ja tee siihen pieni reikä. Laita viulu pusseineen pellille tai isoon vuokaan. Paista viulua 200 C painosta riippuen muutama tunti (niin kauan, että liha irtoaa luusta) ja revi liha "nyhtölihaksi". Jos pinta alkaa näyttää palaneelle, voit laskea lämpötilaa. Sekoita liha paistoliemeen kauttaaltaan ja laita uuniin noin tunniksi sataan asteeseen. Voi valmistaa myös leivinuunissa, mutta älä käytä tällöin paistopussia vaan esim. kannellista vuokaa.

Anna jäähtyä ja nauti! :)